Welke MacBook heb ik?

Voor de aankoop van een nieuwe MacBook accu of oplader is het belangrijk om te weten over welk MacBook model je precies beschikt. Veel Mac gebruikers weten niet exact het model en bouwjaar van hun MacBook en worden  er pas mee geconfronteerd als ze op zoek zijn naar een nieuwe batterij of lader. Toch zijn de meeste gebruikers dagelijks afhankelijk van hun Mac en als de oplader of accu het plots begeeft is de nood meestal hoog. Over het algemeen lijken de verschillende Mac modellen sterk op elkaar en ook de typenummers kunnen voor verwarring zorgen.

Model en Typenummer

Gelukkig is het modeltype en –nummer makkelijk te achterhalen. De twee eenvoudigste methoden zullen hier kort uitgelegd worden:

  1. Controleer het zogenaamde A-nummer (A xxxx) aan de onderkant van je MacBook. Aan de hand van dit nummer wordt het een stuk eenvoudiger om de geschikte oplader/accu voor jouw MacBook te vinden. Je hoeft het namelijk alleen maar in de Bizzix zoekbalk in te typen en vervolgens wordt automatisch een selectie gemaakt van de relevante items voor dat model.
    MacBook modelnummer

  2. Klik linksboven op het Apple logo () en kies “over deze Mac
    De volgende pop-up met productspecificaties verschijnt nu in beeld:
    Over deze Mac

    Bovenaan staat het model, formaat en bouwjaar van jouw MacBook beschreven. (bv. “MacBook Pro 13-inch, medio 2009”)

Niet elke MacBook heeft een uniek typenummer

Je weet nu het exacte modeltype en A-nummer van jouw MacBook maar met name voor de aankoop van een nieuwe accu is het raadzaam dat je ook even het A-nummer op de accu controleert. Apple voorziet namelijk meerdere MacBook varianten van hetzelfde typenummer. De 13" MacBook Pro is er in meerdere varianten, elk met hetzelfde typenummer (A1278). Elke variant wordt echter voorzien van een verschillende accu, met een uniek A-nummer (in dit geval de A1280 of A1322 accu). 

Mocht je om wat voor reden dan ook twijfelen over het geschikte product voor jouw MacBook type, neem dan gewoon even contact op met onze klantenservice. Elke werkdag zijn wij beschikbaar om vragen over de adapters en batterijen van Bizzix te beantwoorden.