Retouren & Garantie

Het kan natuurlijk gebeuren dat er een verkeerd product is besteld dat je wil terug sturen, of dat er in het verleden een product is gekocht dat niet meer correct functioneert. Bizzix lost dit altijd zo snel en goed mogelijk voor je op!

Retourneren van een product: herroepingsrecht

Je hebt het recht om binnen een termijn van 30 dagen zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen. De herroepingstermijn verstrijkt 30 dagen na de dag waarop je het goed fysiek in bezit krijgt. Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet je ons via een schriftelijke verklaring (liefst per e-mail: info@bizzix.nl) op de hoogte stellen de overeenkomst te herroepen. Je kunt hiervoor gebruikmaken van het modelformulier voor herroeping (download word doc.), maar bent hiertoe niet verplicht. Om de herroepingstermijn na te leven volstaat het om jouw mededeling betreffende jouw uitoefening van het herroepingsrecht te verzenden voordat de herroepingstermijn is verstreken. Vermeld in de e-mail het ordernummer en om welke producten het gaat. In de regel krijg je dezelfde dag nog een mail met instructies gestuurd over hoe de zending het beste kan worden geretourneerd.

Als je de overeenkomst herroept, ontvang je alle betalingen die je tot op dat moment hebt gedaan, inclusief eventuele verzendkosten (met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van jouw keuze voor een andere wijze van levering dan de door ons geboden goedkoopste standaard levering), onverwijld en in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van jouw beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug. Indien je slechts een deel van je bestelling retour stuurt dan worden de kosten voor levering niet teruggestort.

Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of je hebt aangetoond dat je de goederen hebt teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt. Je dient de goederen onverwijld, doch in ieder geval niet later dan 14 dagen na de dag waarop je het besluit de overeenkomst te herroepen aan ons hebt medegedeeld, aan ons terug te zenden of te overhandigen. Je bent op tijd als je de goederen terugstuurt voordat de termijn van 14 dagen is verstreken. De directe kosten van het terugzenden van de goederen komen voor jouw rekening. Voor de producten ligt dat bedrag meestal tussen de €4,- en €7,-. Je bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.

Garantie op de producten van Bizzix

Voor alle artikelen die je bij Bizzix koopt, geldt de wettelijke garantie. Wettelijke garantie wil zeggen dat een product datgene is of moet doen wat de consument er in alle redelijkheid van mag verwachten. Naast de wettelijke garantie geldt voor bepaalde artikelen de fabrieksgarantie. De garantietermijn van een artikel kan teruggevonden worden op de productpagina bij de specificaties van het betreffende product. Bizzix verleent standaard 12 maanden fabrieksgarantie op het gehele productassortiment. Er is een uitzondering voor de batterijen van het merk Hesker, deze producten zijn voorzien van 24 maanden fabrieksgarantie. Als er binnen de garantietermijn een defect aan het product ontstaat dat niet toe te schrijven is aan nalatig of onjuist gebruik, kan een garantieverzoek gedaan worden via de klantenservice (info@bizzix.nl).

Geef in de e-mail duidelijk aan wat de precieze klacht is, om welk product het gaat en wat het ordernummer is van de bestelling. Controleer ook goed het afleveradres, wij gebruiken namelijk hetzelfde adres dat gebuikt is voor de oorspronkelijke bestelling om het product naar terug te sturen. Als je verhuisd bent of je wilt de garantieorder geleverd hebben op een ander adres is dat geen enkel probleem mits het tijdig vermeld wordt. Garantieverzoeken worden in de regel dezelfde dag nog verwerkt zodat je snel weer een werkend product hebt. Als we je verzoek succesvol verwerkt hebben ontvang je een e-mail met retourinstructies.

Na het plaatsen van een retourverzoek kan het product geretourneerd worden naar het volgende adres:

Bizzix.nl
Enschotsestraat 56
5013 BD Tilburg
Nederland