5 tips om te voorkomen dat jouw MacBook oplader kapot gaat!

Heb jij ook al meerdere keren jouw MacBook oplader moeten vervangen? Zonde, want een originele Apple oplader is niet goedkoop. Met deze tips verleng je de levensduur van jouw MacBook adapter!

De MacBook oplader van Apple, ook wel MagSafe genoemd, staat bekend om het karakteristieke ontwerp met het magnetische kopje. Het geavanceerde ontwerp sluit perfect aan bij de MacBook en bovendien voorkomt de magnetische connector dat de laptop valt als er te veel kracht op het snoer wordt uitgeoefend. Daar tegenover staat dat het laadsnoer kwetsbaar is voor scheuren en kabelbreuken als hier niet op de juiste manier mee omgegaan wordt. Gelukkig kun je dit soort problemen voorkomen.

1. Niet oprollen om de haakjes
Aan het witte laadblok zitten haakjes bevestigd die het mogelijk maken om de kabel op te rollen. Echter, het gebruik van deze haakjes komt de levensduur niet ten goede. Wanneer de oplader er te strak omheen gerold wordt, zorgt dit voor veel spanning op de kabel, wat na een tijdje kan resulteren in een interne kabelbreuk.

2. Verlengkabel aansluiten
Het is verstandig om de bijgeleverde verlengkabel voor de lichtnetadapter aan te sluiten en deze altijd te gebruiken. Hierdoor wordt er minder druk uitgeoefend op de fragiele kabel en kan de MagSafe adapter rusten op je bureau of op de grond.

3. Bescherm het laadsnoer
Tegenwoordig zijn er veel creatieve manieren op het internet te vinden waarmee je jouw MacBook adapter kunt beschermen. Je kunt bijvoorbeeld een pennenveer, tape of touw om jouw kabel wikkelen om deze stugger te maken en zo breuken te voorkomen. Er zijn ook speciale kabelbeschermers te koop waarmee je gemakkelijk en snel jouw MagSafe adapter wat sterker maakt.

4. Zorg voor voldoende ventilatie
Zorg altijd dat de adapter zich in een goed geventileerde omgeving bevindt en vermijd dat deze tussen kussens, beddengoed, of ander meubilair terechtkomt. Door het omzetten van netspanning kan de temperatuur behoorlijk oplopen als de adapter zijn warmte niet kwijt kan. Dit zou in het ergste geval zelfs tot brandschade kunnen leiden.

5. Koppel de adapter voorzichtig los
Het is ook aan te raden om de MagSafe connector altijd voorzichtig los te halen. Zorg ervoor dat de kabel niet in een scherpe hoek gelegd wordt tijdens het opladen, til de oplader niet op aan de kabel en trek niet aan de kabel wanneer je deze losmaakt van de MacBook. Dit bespaart een hoop druk op de snoer.

Is het voor jou te laat en is je MacBook oplader al defect? Dan is de MacBook adapter van Bizzix een uitstekende vervanger. De MagSafe is in diverse wattages verkrijgbaar en heeft een extra stugge kabel die goed bestand is tegen slijtage. Bestel je voor 23:00 uur? Dan is je aankoop de volgende werkdag al in huis!