Zo kun jij de batterijduur van je MacBook aanzienlijk verlengen!

Loopt jouw MacBook batterij steeds sneller leeg of zou je graag wat langer met je MacBook willen werken? De batterijduur van je MacBook verlengen is makkelijker dan je denkt.

De Apple MacBook heeft doorgaans een uitstekende accuduur: veel nieuwe Retina MacBooks hebben in het begin een gemiddelde werktijd van meer dan 10 uur. Het kan echter voorkomen dat je MacBook batterij sneller ontlaadt dan gewenst, vooral wanneer er gebruik wordt gemaakt van zware grafische programma’s. Met deze tips kun je de batterijduur van jouw MacBook verlengen.

Controleer je batterijconditie

Wanneer je de batterij steeds minder lang kunt gebruiken is het verstandig om de batterijconditie te controleren. De makkelijkste manier om dit te doen is door de Alt-toets ingedrukt te houden terwijl je op het batterij-icoontje drukt bovenin de menubalk. De status zou hier op ‘normaal’ moeten staan, wanneer dit niet het geval is dan kan het zijn dat deze vervangen moet worden.

Verlaag de helderheid

Een simpele truc om de batterijduur te verlengen is om de helderheid van het beeldscherm te verlagen. Dit kan gedaan worden middels de knoppen op het toetsenbord (F1 en F2). Veel MacBooks kunnen de helderheid ook automatisch aanpassen aan de omgeving, wat ook extra stroom kost. Dit is uit te zetten via Systeemvoorkeuren > Beeldschermen.

 Schakel Power Nap uit

Power Nap zorgt ervoor dat je e-mail en iCloud activiteiten continu gesynchroniseerd worden wanneer je MacBook in sluimerstand staat. Hierdoor verbruikt de MacBook zelfs in sluimerstand nog veel stroom. Dit kan uitgeschakeld worden via Systeemvoorkeuren > Energiestand > Batterij. Laat hier ook meteen je Mac sneller in sluimerstand gaan om zo extra stroom te besparen.

Gebruik Flash zo min mogelijk

 De Flash-plugin gebruikt tijdens het surfen op het internet erg veel energie. Dit is makkelijk tegen te gaan door Safari te openen en hier via Voorkeuren > Geavanceerd en vink ‘Stop plugins om stroom te besparen’ aan.

 Schakel Bluetooth en Wi-Fi uit

Ben je een film aan het kijken of een bestand aan het typen? Wanneer je even geen Wi-Fi gebruikt is het slim om deze uit te zetten. Als je ook geen draadloze apparaten gebruikt kun je Bluetooth ook meteen uitzetten. Dit kan beide via het desbetreffende icoontje boven in de menubalk.

 Sluit overbodige applicaties

Er kunnen veel programma’s aan het draaien zijn op de achtergrond die onnodig veel stroom verbruiken terwijl je dit niet merkt. Het is dus verstandig om dit af en toe te checken via Activiteitenweergave. Ook kun je hier meteen de programma’s sluiten.

Merk je dat jouw MacBook batterij steeds minder lang meegaat? Of geeft jouw MacBook aan dat de batterijstatus niet 'normaal' is? Dan is het misschien tijd om een nieuwe accu aan te schaffen. Bizzix verkoopt MacBook accu's van het merk Hesker, welke gevuld zijn met A-grade energiecellen. Een nieuwe MacBook accu van Bizzix zorgt ervoor dat jij weer optimaal gebruik kunt maken van jouw MacBook!