"Apple presenteert nieuwe MacBooks op 27 oktober"

Apple analist Ming-Chi Kuo voorspelt de presentatie van drie nieuwe MacBook modellen aanstaande donderdag 27 oktober op het aangekondigde media-evenement. De doorgaans zeer betrouwbare analist weet tegenover 9to5Mac te melden dat het zou gaan om de nieuwe 13-inch MacBook en de 13- en 15-inch MacBook Pro.

Met name voor de MacBook Pro Retina modellen worden enkele grote veranderingen aangekondigd. Zo zouden beide modellen worden voorzien van Touch ID en worden de functietoetsen bovenaan het toetsenbord vervangen door een OLED touchbar. Verder wordt gemeld dat in navolging van de vorig jaar geïntroduceerde 12-inch MacBook ook de nieuwe Macs voorzien worden van een Magnetische USB-C poort. Dit zou het einde betekenen van de traditionele MagSafe connector welke tot op heden gebruikt werd om de MacBook van stroom te voorzien. Volgens Kuo zal er over de MacBook Air geen nieuws aangekondigd worden.

Bizzix houdt de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten om in de toekomst ook voor de nieuwste MacBook modellen compatible producten aan te kunnen bieden.